روز شنبه، ۱۳خرداد ۱۳۹۶ ( ۳ ژوئن۲۰۱۷) به‌مناسبت ماه مبارک رمضان، جلسه‌یی با عنوان «همبستگی ادیان علیه افراطی‌گری»، با حضور مریم رجوی و شخصیت‌هایی از کشورهای عربی و مسلمانان فرانسه، در اورسوراواز برگزار شد.در آغاز، شرکت‌کنندگان از نمایشگاهی تحت عنوان «کشتار و قتل عام، از ایران تا سوریه» شامل تصاویری از شهدای انقلاب ایران و سوریه و هم چنین تظاهرات مردم سوریه علیه رژیم اسد، بازدید کردند.
در این جلسه، مریم رجوی، طی سخنانی خطاب به شرکت‌کنندگان گفت:
حضار محترم،
خواهران و برادرانی که از فلسطین، سوریه، بحرین، یمن و سایر کشورها به‌میهمانی افطار مقاومت ایران آمده‌اید، خواهران و برادرانی که از نقاط مختلف فرانسه در این جا حضور یافته‌اید!
رمضان مبارک.
به‌ هموطنانم در ایران و به همه ملت‌های همسایه و برادر و مردم منطقه، هم چنین به‌مسلمان فرانسه و همه جهان این ماه را تبریک می‌گویم.
دهم رمضان، سالگرد وفات حضرت خدیجه کبری(ع) است؛ همسر گرامی پیامبر، اولین گرونده به‌اسلام و حامی بزرگ حضرت محمد(ص) که پیامبر او را «یک موهبت خدایی» توصیف کرد. 
سلام و درود بی‌پایان به او که الگوی جاودان زنان رها و پیشتاز برای همه عصرهاست. او مادر عقیدتی همه ایمان‌آورندگان و پیشتازانی است که راه محمد را در پیش گرفتند. از این رو نام‌ و یادش، الهام بخش همبستگی میان همه مسلمانان با هر عقیده و مذهبی است.
 
 
ماه رمضان چنان‌که در قرآن آمده است، ماه تقواست.
شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِیَ أُنزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ هُدًی لِّلنَّاسِ وَبَیِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَی وَالْفُرْقَانِ 
ماه فرستاده شدن قرآن که به‌مردم راه می‌نماید و شاخص هدایت و فرق‌گذاری است؛ فرق میان اسلام با انحراف و ارتجاع و میان آزادی با اجبار.
فرق میان آیین راستی و عشق و رحمت که آیین محمدی است با دجالیت آمیخته با نفرت و سرکوب و بی‌رحمی که خمینی مظهر آن است. 
آیا رمضان و روزه‌داری هرگونه دروغ و ریا را نفی نمی‌کند؟‌ آیا پیام‌اش صلح و همبستگی نیست؟‌ آیا مبارزه با فقر و ستم را هدف خود قرار نداده است؟
پس آیین پرشقاوتی که بر دروغ بنا شده و مردم را به شلاق می‌بندد و در فقر و محرومیت اسیر می‌کند چه ربطی به‌اسلام دارد؟
 
 
ماه رمضان، سوق‌دهنده همگان به‌ پیوند میان دل‌هاست. گرمابخش جمع انسانی،‌ سمت‌دهنده برای ‌همبستگی و الهام‌بخش توافق و تفاهم بر سر اشتراکات و همدلی‌ها. 
با چنین درکی، اگر به‌خاطر پریشانی و گسستگی کشورها و ملت‌های‌مان در خاورمیانه و شمال آفریقا اشک بریزیم، بر ما ملامتی نیست؛ به‌خاطر سوریه غرقه به‌خون، به‌خاطر عراق اشغال‌شده، به‌خاطر یمن فرو رفته در جنگ و کشورهایی که اسیر تروریسم و بنیادگرایی اند. 
به‌همین خاطر،‌ از شما اجازه می‌خواهم که همه ملت‌های مسلمان و اهل سنت و شیعه را فرا بخوانم که دست در دست هم در مقابل به‌وجود‌آورندگان این اوضاع مصیبت‌بار ایستادگی کنند.
 
 
 
فراخوان ما به‌همبستگی بر اساس مبنای محکمی است که اکثر قریب به اتفاق مسلمانان در آن اشتراک نظر دارند. این مبنا از نظر عقیدتی نفی اجبار دینی و دین اجباری است که از حقیقت اسلام سرچشمه گرفته است. و از نظر سیاسی، ایستادگی در مقابل ولایت فقیه حاکم بر ایران، یعنی دشمن مشترک همه ملت‌های منطقه که کانون جنگ‌افروزی و صدور بنیادگرایی به کشورهای منطقه است. این ریسمان و کلمه وحدت ماست. نفی اجبار دینی و ایستادگی در برابر رژیم ولایت فقیه. 
ما البته قصد نداریم تفاوت‌های واقعی میان ملت‌هایمان در این منطقه نادیده بگیریم. اما با وجود اختلاف‌ها، همه عقیده دارند که اعمال زور برای تحمیل عقیده و دین، جایی در اسلام ندارد. وقتی که اجبار، تحمیل و کینه‌کشی نفی می‌شود، برادری و خواهری که وجدان جمعی و تاریخی ملت‌های ماست، فرصت رواج پیدا می‌کند. 
ما و همه ملت‌های این منطقه، خود را برادران و خواهران یکدیگر می‌دانیم و از کلام خدا در قرآن پیروی می‌کنیم که إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَهٌ. 
اسلام، در سرچشمه‌اش، پرچمدار آرمان برادری در جهان بشری است. مگر نبود که پیامبر ما حسادت و کین‌توزی را از میان مردم بر می‌داشت؟ مگر از مردمی که به‌خون هم تشنه بودند،‌ برادرانی مهربان نساخت؟
او دین رهایی و رحمت و گذشت را به‌انسان‌ها عرضه کرد؛ دین بردباری و احسان؛‌ دین الفت میان قلبها، دین همبستگی و برادری و خواهری. نه فرقه‌گرایی، نه تعصب و تنگ‌نظری و نه تحمیل و اجبار به‌بهانه دفاع از اسلام. 
وَاذْکُرُواْ نِعْمَهَ اللّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ کُنتُمْ أَعْدَاء فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ فَأَصْبَحْتُم بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا 
یکی از ابزارهای مهم اجبار و تحمیل دینی، تکفیر است. این حربه‌یی است برای پس‌زدن مخالفان، برای انحصارطلبی و برای تحمیل قدرت استبدادی، با زرورق اسلام. خمینی دجال حکم قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷ را با تکفیر مجاهدین آغاز کرد.
 
 
به‌یاد بیاوریم که محمد (ص) میگفت: من برای لعن کردن نیامده‌ام. بلکه برای «رحمت» برانگیخته شده‌ام. 
می‌گفت: همسایه هرکس، هم‌چون خود اوست و بدزبانی و بدرفتاری با او روا نیست.
و به‌یاد بیاوریم که مردم را به‌همزیستی مسالمت‌آمیز با صاحبان عقاید و ادیان دیگر موظف کرد و به ایمان‌آورندگان آموخت که اختلاف میان خود را نوعی رحمت بدانند.
تاریخ گواهی می‌کند که او اگر چه در زادگاه خود مکه، ستم و بدی بسیار دید، اما وقتی که پا به مدینه گذاشت، پیامبر صلح و برادری بود و وقتی که به مکه بازگشت، پیامبر عفو و مهربانی.
اسلام مدافع مدارا و تسامح است. تسامح نسبت به پیروان سایر ادیان، نسبت به سایر همنوعان، و بناکردن همزیستی مسالمت‌آمیز در میان افراد بشر؛ از هر نژاد و از هر جنسی و با هر عقیده و دینی. 
قُلْ یَا أَهْلَ الْکِتَابِ تَعَالَوْاْ إِلَی کَلَمَهٍ سَوَاء بَیْنَنَا وَبَیْنَکُمْ 
بر این اساس، ما می‌گوییم دعوا نه میان شیعه و سنی است، نه میان مسلمان و مسیحی و نه میان مردم و فرهنگ خاورمیانه با مردم و فرهنگ غرب. جنگی میان تمدن‌ها در کار نیست؛‌ بلکه کشاکش اصلی میان استبداد و بنیادگرایی است با دمکراسی و آزادی و مردمی که طالب آزادی‌ و پیشرفت‌اند.
 
 
دوستان عزیز!
نفی هرگونه اجبار و اکراه در دین، هم‌چنین برای اصل جدایی دین و دولت راه‌ باز می‌کند و جایی برای استبداد تحت نام خدا و تبعیض مذهبی باقی نمی‌گذارد. 
اسلام به‌قول مسعود رجوی رهبر این مقاومت، «مستغنی از آن است که هرگونه حقانیت و مشروعیت و از جمله مشروعیت سیاسی خود را از راه اجبار و اکراه به‌کرسی بنشاند…ما عمیقاً معتقدیم که شکوفایی واقعی اسلام در عدم استفاده از هرگونه تبعیض و امتیاز و اجبار سیاسی و اجتماعی میسر است».
هم‌چنان‌که در طرح شورای ملی مقاومت آمده است: منشا مشروعیت قدرت حاکم، صندوق‌های رای است و هیچ‌کس به‌خاطر اعتقاد یا عدم اعتقاد به یک دین، هیچ امتیاز یا محرومیتی نخواهد داشت. کما این‌که در برگیرنده تضمین آزادی مذهبی است. یعنی چه مسلمانان چه پیروان سایر ادیان، به ‌دور از هرگونه نابرابری، در فعالیت‌ مذهبی خود آزادند. پیامبر اسلام در منشوری که در یازدهمین ماه پس از هجرت به مدینه تدوین کرد، گفت: «یهود با مسلمانان مانند یک ملت و امت هستند، (با این تفاوت) که یهود پیرو دین خود و مسلمانان هم تابع دین خود هستند».
آنچه ما می‌گوییم خط بطلان کشیدن بر استبداد زیر پرده دین است. حرف ما چکیده یک تجربه بزرگ تاریخی یعنی تجربه شکست دیکتاتوری دینی در ایران است. بله، ما می‌توانیم بر سر یک اصل اساسی توافق و اشتراک نظر داشته باشیم که تار و پود اسلام از آن سرشته است؛‌ و آن نفی اجبار دینی است. یعنی همان اصل لااکراه فی‌الدین.
 
 
 
پس رو در روی شعار «حزب فقط حزب‌الله»‌ خمینی‌گرایان در ایران؛ و رو‌ در ‌روی اخلاف داعشی آنان که می‌گویند:«شریعت الهی هرگز اجرا نخواهد شد مگر به زور ‏سلاح» ما می‌گوییم:
نه این اسلام نیست، هرچیزی که از سر اجبار و اکراه باشد، با ذات دین مغایر است؛ دین ما و اسلام ما همان است که قرآن گفته است: لاَ إِکْرَاهَ فِی الدِّینِ .
روح اسلام از هرچه اجبار، اکراه و ممنوعیت تحمیلی، بری و بیزار است. از حجاب اجباری تا واداشتن مردم به روزه و نماز با شلاق و ارعاب، تا جلوگیری از احداث مساجد اهل سنت و به‌خصوص حکومت تحمیلی با سوء‌استفاده از نام خدا و اسلام. 
بنابراین من، همه مسلمانان را به‌وحدت و همبستگی بر سر این اصل فرا می‌خوانم. بر سر نفی دین اجباری و اجبار دینی.